Baby·Persoonlijk·Zwangerschap

Wat ik mis deze zwangerschap

Tijdens je zwangerschap zijn er bepaalde dingen die je niet mag. Bepaalde dingen die je niet mag eten zoals bijvoorbeeld Filet American of carpaccio. Bepaalde drankjes die je niet mag (eigenlijk alles waar alcohol in zit, kan je beter laten staan). En ook dingen die je beter niet kunt doen, zoals bijvoorbeeld een ritje in de achtbaan.

Ik kan makkelijk zonder veel van die dingen. Zo vind ik het geen probleem om 9 maanden geen alcohol te drinken. Ik drink normaal gesproken al bijna geen alcohol, dus is dit voor mij geen probleem om het nu 9 maanden te laten staan. Ook dat ritje in de achtbaan kan wel even wachten.

Wat ik wel erg mis deze zwangerschap zijn de volgende dingen:

Carpaccio

Ik ben echt gek op carpaccio. Als we uit eten gaan bestel ik meestal een heerlijke carpaccio als voorgerecht (of soms zelfs als hoofdgerecht) of neem ik tijdens de lunch een broodje carpaccio. Ik mis dit dus wel erg tijdens mijn zwangerschap en heb Bas al instructies gegeven om, zodra ik ben bevallen, een heerlijk broodje carpaccio voor me te halen bij ons favoriete winkeltje in het dorp. Kan nu al niet wachten!

Milkshakes

Ja, deze klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik las laatst dat je milkshakes beter kunt laten staan tijdens je zwangerschap (toen had ik er inmiddels al een stuk of 3 achter m’n kiezen). Iets met de softijsmix, die gebruikt wordt om de milkshake (en dus ook softijs) mee te maken, die gevoelig is voor bacteriën. Nu is het niet zo dat je dit helemaal niet mag, maar ik sluit graag alle risico’s uit en ben dus gestopt met het drinken van milkshakes. Alleen juist in de zomer zijn die dingen zo lekker! Ook iets wat ik mis dus!

Sushi

Sushi kan ik elke dag wel eten. Zo lekker vind ik het. Nu is het niet zo dat ik helemaal geen sushi mag, maar de keuze is wel een stuk beperkter. Gelukkig hebben ze bij mijn favoriete sushitent Sumo duidelijk op de menu kaart aangegeven welke sushi je als zwangere vrouw wel en niet mag. Ik ben tijdens mijn zwangerschap dan ook al een aantal keer bij Sumo wezen eten. Ook maakt Bas heerlijke zwangerschapsproof sushi! Ik heb hem dus al meerdere keren lief aangekeken en met resultaat! Hij maakt het met liefde!

11794404_10153611622230649_1971524869086451254_o.jpg

Sangria

Ok, ik weet dat net zei dat ik makkelijk 9 maanden zonder alcohol kan, maar dit is de eerste zwangerschap waarbij ik de hele zomer zwanger door moet zien te komen. En in de zomer is sangria mijn favoriete drankje. Zo gezellig als we lekker buiten zitten met mooi weer, dan zou een glaasje sangria best heel lekker smaken. Maar goed, het is nu even off limits dus dan moet ik het volgend jaar zomer maar weer inhalen!

Geduld

Tja, geduld is iets wat een beetje verdwenen is. Ik heb echt 0,0 geduld. Als ik ergens sta te wachten dan is het al snel te lang en raak ik geirriteerd (heel onredelijk, I know), of als ik ’s ochtends de kids klaarmaak voor de opvang/school, ook dan verlies ik mijn geduld regelmatig. Iets waar ik niet trots op ben, maar het overkomt me, een soort van. Gelukkig weet ik dat dit grotendeels door de hormonen komt (dat hoop ik tenminste) en dat dit dus ook weer overgaat. Mijn man en kinderen zullen dus extra veel geduld moeten opbrengen met mij 🙂

Mijn kids optillen

Ja en dan vooral mijn jongste, Samuel. Hoewel hij inmiddels 3 jaar is zie ik hem echt nog als mijn baby. Normaal gesproken tilde ik hem regelmatig. Van de trap (hoewel hij zelf prima van de trap kan lopen), op straat, als ik even wil knuffelen… Maar het mag echt even niet meer. En ik mis het vreselijk…. Gelukkig kan je zittend ook heel goed knuffelen, dus komen we wel aan ons dagelijkse knuffeldossis. Ook met de oudste, ookal is hij natuurlijk groter en stoerder en hoeft knuffelen van hem niet altijd.

1233251_10151898483540649_1205413933_o

Een hele nacht doorslapen

Niet dat ik wakker word van de kinderen. Nee het is mijn blaas die me ’s nachts regelmatig wakker maakt… Ik begon met één plasronde per nacht, inmiddels zit ik op drie rondes… Drie keer overeind komen, wat best een opgave is met zo’n dike toeter. Drie keer de trap af (en dus ook weer op). En drie keer proberen weer in slaap te komen. Nee nachtrust tijdens de zwangerschap is niet vanzelfsprekend.

Wat zijn dingen die jij echt mist of gemist hebt tijdens je zwangerschap?

3 gedachten over “Wat ik mis deze zwangerschap

  1. Ik mis de broodjes filet american. Ook de slechte nachten zijn herkenbaar. Drie keer per nacht plassen is nog niets, bij mij is het dubbel zoveel 😉

  2. Oh wat vreselijk dat je ’s nachts zo vaak wakker wordt om te moeten plassen. Ik baal al als ik in de ochtend moet en eigenlijk kan uitslapen. Ik heb nog geen kinderen en ben ook nog niet zwanger, maar ik zou alcohol denk ik echt wel heel erg missen en rood vlees.

  3. O wat erg dat je zo vaak moet plassen. Ik had dat alleen de laatste twee weken. Ik had de heledag het gevoel dat ik moest plassen. Ik eet geen vlees nog vis dus dat miste ik ook niet. Ik miste roomkaas. Heerlijk een toastje met roomkaas.. Iedereen zit op het terras met een wijntje. Dan miste ik soms een glaasje wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *