Baby·Persoonlijk·Zwangerschap

Indeling commode en kast

Eerder deelde ik al een artikel met jullie over de inrichting van onze babykamer. Hier zag je al heel wat foto’s van hoe het kamertje eruit ziet. Wat ik bij anderen altijd leuk vind om te zien, is hoe zij de kasten hebben ingericht. Vandaag wil ik dan ook aan jullie laten zien hoe wij de kast en commode ingedeeld hebben (ik zeg wij, maar je begrijpt dat Bas er compleet buiten is gebleven).

Ik ben nog steeds zo blij met de commode die we zo’n 5 jaar geleden bij Babypark kochten. Hij heeft veel ruimte en is lekker stevig! Alles wat ik erin kwijt wil past ook daadwerkelijk. Hoe ik het heb ingedeeld?

Bovenin zitten drie smalle lades. In de linkerlade heb ik een Dr Brown flesje, een poeder toren en wat speentjes gelegd. Ook heb ik er een proefpakketje natte doekjes, natte washandjes van de Kruidvat en een pot vaseline ingedaan. Tot slot ligt er een blauw bakje in waarin ik wattenstaafjes en wattenbolletjes heb zitten.

Het middelste laatje heb ik nog even leeggelaten. Ik heb nog geen idee wat ik daarin ga doen, maar ook dat laatje zal vast snel gevuld worden.

Het meest rechterlaatje is gevuld met aankleedkussenhoezen, slabbetjes en spuugdoekjes.

De middelste laatjes zijn er twee. In de linker heb ik alle rompers t/m maat 62 liggen. Zowel zonder mouwen als met. Ook de rompers met half lange mouwen liggen erin.

In de rechterla heb ik nog twee poedertorens liggen (deze zal ik voor de crèche gaan gebruiken als de baby eventueel flesvoeding krijgt tegen die tijd), de handleiding van de nieuwe Nuna kinderwagen, de elektrische kruik (superhandig, want het scheelt een hoop geklooi met heet water) en wat knuffeltjes. Wat er ook in ligt is het Kip Kep Woller warmtekussen. Deze schijnt heel erg goed te werken tegen darmkrampjes. Ik ben heel erg benieuwd!

In de onderste en grootste lade heb ik alle hydrofiel luiers liggen, hydrofiele washandjes en lekkere grote badcapes (ik vind die van de Ikea heel fijn, deze zijn namelijk heel erg groot!)

Dan de kledingkast. Deze komt ook bij Babypark vandaan. Het is een fijne, ruime kast en past mooi bij de andere meubels.

Spruitje zijn kast puilt nu al uit…. Ik had natuurlijk nog heel veel kleding van Tobias en Samuel. Hoewel ik ook best veel heb weggedaan, omdat het er niet mooi meer uitzag, of omdat het mijn smaak niet meer was. Maar ik heb ook best veel nieuwe spullen gekocht. En dan krijg je dus een volle kledingkast… Op de bovenste plank heb ik vooraan alle broekjes liggen. Vanaf van 50 t/m maar 62. Helemaal rechts heb ik de boxpakjes in maat 62 neergelegd. Achter de broekjes liggen ook nog stapels met shirtjes in maat 62. Dan ligt het er maar vast in 🙂 Aan de roede hangt alles vanaf maat 50 t/m een deel van maat 62.

Op de plank onder de roede heb ik het ook al aardig volgestouwd… Zo liggen er twee pakken luiers maat 2 klaar. Een doos met een beginnersset van de Dr. Brown flessen en een speeltje van Vtech voor in de box. Onder het grijze vestje (de hangers zijn nogal schaars, vandaar dat ik het vestje even neergelegd heb) ligt een Ecobaby draagzak die ik van mijn buurvrouw mag lenen. Verder heb ik twee mandjes neergezet. In het linkermandje liggen alle mutsjes en petjes. In het rechtermandje alle sokjes en slofjes. Naast het rechtermandje heb ik alle kleine pyjamaatjes liggen en daarnaast nog een klein stapeltje wat ik nog even moet opruimen.

In de bovenste lade liggen alle slaapzakjes en de Aerosleep. Deze hebben wij al vanaf dat Tobias geboren werd en het geeft me toch een veilig gevoel, ookal weet ik dat een Aerosleep niet persé noodzakelijk is.

Tot slot liggen in de onderste lade alle matrasovertrekken, lakentjes en moltons, voor zowel het wiegje als het ledikant.

Het zal vast nog wel zo zijn dat ik mettertijd de boel opnieuw in deel omdat een andere indeling misschien handiger is. Maar voor nu weet ik precies waar alles ligt en is alles netjes opgeruimd.

liefs,-2-1

Een gedachte over “Indeling commode en kast

  1. Lekker een volle kast! Handig ingedeeld en dat ene laatje is vast zo gevuld! Vind de meubels erg mooi! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *