Baby·Persoonlijk·Zwangerschap

Zwangerschapsupdate: het derde trimester en vakantie!

Vandaag is mijn vakantie/verlof officieel begonnen! Heerlijk! Eindelijk kan ik het werk in elk geval even loslaten en me volledig focussen op mijn gezin en de zwangerschap! Inmiddels ben ik alweer bijna 31 weken zwanger dus het is weer tijd voor een zwangerschapsupdate!

Het derde trimester is aangebroken en dat voel ik. Ik merk dat het steeds zwaarder begint te worden. Helaas lijkt de misselijkheid die ik de eerste 19 weken had weer terug te zijn. Gelukkig niet meer zo heftig als toen, maar wel genoeg dat ik er echt niet lekker van ben afentoe.

Ook ben ik erg moe. Dat ligt enerzijds aan het vele wakker liggen ’s nachts. Ik word gemiddeld 2 tot 3 keer per nacht wakker om te plassen en kom dan niet zo snel meer in slaap. De jongens zijn helaas ook steeds rond 06.15 uur wakker, dus echt veel nachtrust heb ik niet. En anderzijds hoort het ook gewoon bij de zwangerschap. Dus probeer ik zoveel mogelijk op tijd naar bed te gaan en als het even kan doe ik een powernap overdag, al denk ik dat dat er nu even helemaal niet meer van komt, aangezien Tobias vakantie heeft.

In de tussentijd heb ik ook een glucose tollerantie test gehad en de uitslag was niet helemaal ok. Vandaar dat ik overgedragen ben aan de gynaecoloog in het ziekenhuis. Deze week heb ik 4 afspraken staan om o.a. een groei echo te laten maken. Ik weet nog niet precies wat het allemaal gaat betekenen daarom kan ik er nog niet teveel over uitwijden, maar zodra ik meer weet houd ik jullie uiteraard op de hoogte!

Ondertussen moeten we nog best wel wat dingen doen voordat de baby er is. Zo hebben we al een goed begin gemaakt met de babykamer, de meubeltjes staan, maar moet er nog wat rommel opgeruimd worden en er moet nog een rolgordijn opgehangen worden. Verder kwam ik bij de Kwantum onwijs leuk behang tegen. En hoewel we hadden besloten dat we de kamer niet zouden verven maar gewoon wit zouden laten, denk ik dat dit behang wel echt ontzettend leuk zou staan! Nog maar even goed over nadenken dus.

Dan moet ik nog alle kleertjes wassen en inruimen, we moeten nog een geboortekaartje uitzoeken en toch wel het allerbelangrijkste: de naam! Want nee, we zijn er nog steeds niet uit…. Ik maak me overigens nog geen zorgen hoor want bij Samuel besloten we ook vrij laat over de naam.

Genoeg te doen dus! Gelukkig heb ik daar nu dat ik niet meer hoef te werken wat meer tijd voor! Dit is tevens het voorlopig laatste artikel wat online komt. Ik heb nu namelijk even een zomerstop van twee weken. Maar… Maandag 21 augustus staat er weer een nieuw artikel voor je online én er komen na de zomerstop weer hele leuke winacties aan!

Ik wens jullie daarom bij deze allemaal een heerlijke zomer en hoop jullie na de zomerstop allemaal meer terug te zien op La vie de Mama!

Liefs,-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *