Vandaag heb ik een heerlijk ” slankieproof” recept voor jullie! Namelijk, een heerlijke Kip Tandoori Curry. Ik ontdekte dit gerecht toen ik het New Fysic programma volgde en maak het gerecht sindsdien bijna elke week wel een keer. Echt een succes hier, ook bij mijn mannen! Hoe je het maakt, vertel ik in dit artikel!
Ingrediënten
- 250 gram kipfilet
- 1/2 blik tomatenblokjes
- 100 ml kippenbouillon
- 80 gram zilvervliesrijst
- 60 ml Griekse yoghurt 0% vet
- 1 ui
- 1 knoflook teentje
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel tandoori kruiden
- Kneepje citroensap
- Frylight bakspray of olijfolie (die eerste is beter voor de lijn ; )
Lees ook: Recept: Courgette Lasagne
Zo maak je het
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de tandoori kruiden. Snipper de ui en fruit deze samen met wat olie in een pan, ongeveer 4 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe en bak ca. 2-3 minuten.
Lees ook: Koolhydraatarme salade van Joyce van MamsatWork
Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat het met de deksel op de pan ca. 15 minuten op laag vuur stoven. Roer, net voor het het serveren de yoghurt, citroensap en koriander er doorheen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
That’s it! Simpel toch? En echt, mijn mannen smullen ervan!