Review·Tips·Uitjes·Vakantie

Een weekje vakantie: Landal Waterparc Veluwemeer

Twee weken geleden ben ik, samen met de jongens en mijn ouders even een midweekje vakantie wezen vieren in het Landal Waterparc aan het Veluwemeer. Bas ging niet mee omdat hij straks als de baby geboren is, vakantie opneemt. Dus namen mijn ouders mij en de jongens mee. En wat hebben we het leuk gehad!

De accomodatie

VMR_02_33133_4_3_65661_jpg

Wij hebben gekozen voor een 6 persoons Comfort villa (6D2). Een prachtige, ruime villa aan het water. Zo beschikten we over 3 slaapkamers, 2 badkamers, 2 toiletten, een modern ingerichte woonkamer met keuken en een heerlijk terras met uitzicht op het water. Het enige nadeel vonden wij de zitbanken. Deze zaten niet heel comfortabel helaas. Maar verder niets aan te merken op de villa die van alle gemakken is voorzien en ook kindvriendelijk is.

We hadden 3 slaapkamers, waarvan er een beneden is. Mijn ouders sliepen in die slaapkamer en ik en de jongens sliepen samen op één kamer. Supergezellig en ik kon het ook niet over mijn hart verkrijgen om één van de mannen alleen op een kamer te laten slapen (en zelf alleen op een kamer, vond ik ook niet zo geslaagd). Dus versleepten we (lees: mijn vader) een bed naar de andere slaapkamer en zo sliepen we de hele week gezellig met z’n drieën!

Faciliteiten op het park

Op het park is genoeg te doen. Zo zijn er verschillende speeltuinen, is er zowel een buiten als een binnenzwembad, is er een binnenspeeltuin en een kids club. Helaas was deze knutselclub niet de hele dag open zoals bij bijvoorbeeld Landal Hof van Saksen, maar zijn er op gezette tijden activiteiten te doen. Ook beschikt het park over een midgetgolfbaan en een zeilschool, waar je een cursus kunt volgen.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Rondom het park zijn ook genoeg leuke dingen te doen! Zo gingen wij op de eerste dag naar het Dolfinarium (10 minuten rijden met de auto). Hoewel ik het park een beetje tegen vond vallen (in mijn herinneringen was het groter) vonden de kids het prachtig. We zijn naar twee shows geweest (wat betekende dat ik even lekker een half uurtje kon zitten) en zijn door het grootste gedeelte van het park gelopen. Tobias vond vooral het roggen aaien mega interessant.

Een andere leuke activiteit (tenminste, ik vond het leuk) is Bataviastad. Zo kon ik even lekker shoppen voor de baby bij Noppies en Tumble and Dry (waar alles voor de helft van de prijs was!). Verder kochten we nog nieuwe schoenen voor de jongens, dus al met al een vruchtbaar bezoekje aan Bataviastad. En naast Bataviastad ligt de Bataviawerf waar je ook een kijkje kunt nemen (wel tegen betaling).

Op dag drie zijn we naar Dinoland in Zwolle geweest. Wat een leuk park is dat! Het is niet zo heel groot, maar groot genoeg om je er een hele dag te kunnen vermaken! Zo zijn er diverse speeltuinen (zowel binnen als buiten), is er een dinoshow en een plek waar je van alles kunt knutselen. Wij hebben ons gewaagd aan het ” dino kleien”. Nou ja, de mannen waren het al snel zat en gaven mama allerlei klei opdrachten: ” Mama, nu een mama dino, en nu een babydino.” Uiteindelijk heb ik 6 dino’s in elkaar gekleid en hebben de jongens naar mijn inspanningen zitten kijken 🙂 Ook kon je goud zoeken. Nou, dat was echt een groot succes. Ok, het werd wel een beetje nat, dus uiteindelijk heb ik de jongens hun shirt maar even uitgetrokken om te voorkomen dat ze drijfnat mee naar huis moesten. Maar wat hebben ze een lol gehad, helemaal toen bleek dat je het goud mee naar huis mocht nemen. Echt een aanrader dus!

Op de vierde dag zijn we het centrum van Harderwijk in geweest en in de middag hebben we een uurtje gezwommen in het binnenzwembad. Die dag hebben we afgesloten met een pannenkoek in het pannenkoeken restaurant Hans en Grietje. En ook dat is een aanrader! Heel groots opgezet met een enorme buitenspeeltuin, binnen kun je in allerlei gangetjes en van glijbanen af. Tussendoor komen de heksen die overal hangen tot leven met muziek. Echt een beleving!

635071Inzetfoto-Pannekoekenhuis-.jpg

Verder heb je Aviodrome in de buurt, is het PIT veiligheidsmuseum in Almere op steenworp afstand (hier zijn we op de laatste dag heengeweest) en ligt het pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje echt om de hoek! En zo zijn er nog meer leuke dingen in de omgeving. Wat ons betreft een geslaagde vakantie dus!!

Liefs,-2

 

Een gedachte over “Een weekje vakantie: Landal Waterparc Veluwemeer

  1. Dit is allemaal bij mij in de buurt (ik woon in Dronten).
    Ben nog nooit met de kids naar Dinoland geweest, dus dat moet ik maar een keer doen.
    Het Landal park rijden wij geregeld langs als we naar Harderwijk gaan en ik vroeg me al een tijdje af hoe het daar zou zijn.
    En dit blog geeft me antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *