Kids·Review

Veilig fietsen met Nutcase

Zodra Tobias goed kon lopen kreeg hij van ons een loopfiets. He-le-maal geweldig vond hij dat ding. De fiets moest overal mee naar toe. Even boodschappen doen met de auto? Fiets mee in de achterbak. Logeren bij opa en oma? Niet zonder loopfiets.

In het begin ging hij nog niet zo hard, maar na een tijdje begon hij er een aardig tempo in te krijgen en vond ik het wel een prettig idee als hij een helmpje zou gaan dragen. Ik zag al allerlei scenario’s voor me waarbij hij head first op zijn plaat zou gaan midden op straat. Ik was dus ook heel blij toen we bij de Hema een helm scoorden en hij deze ook daadwerkelijk op wilde.

Na verloop van tijd werd de loopfiets verruild voor een echte “grote jongensfiets” met zijwieltjes. Ook nu kwam de helm goed van pas, want man, want ging die kleine snel op zijn fiets. Toen op een gegeven moment ook de zijwieltjes er vanaf gingen, fietste hij er zo op weg, zonder problemen. Ik wijt het feit dat hij zo snel zonder zijwieltjes kon fietsen, aan die loopfiets waar hij altijd op fietste. Zo was hij al gewend aan het behouden van zijn evenwicht.

Ik merkte wel, nu dat hij wat ouder werd, hij zijn helm niet meer zo stoer vond. Ik gaf hem geen ongelijk. De helm hadden we immers voor een peuter gekocht en Tobias is toch echt geen peuter meer, maar een hele stoere kleuter! Tijd voor een nieuwe helm dus..

En toen kwam daar een mailtje van Nutcase met de vraag of wij een helm wilden uittesten! Natuurlijk wilde we dat! Tobias en ik doken meteen het internet op waar Tobias een mooie helm uitzocht. Hij koos voor de Nutcase Timberline.

NTG3-2170-Timberline_1024x1024_8be176eb-3146-4483-99d2-206dfecdd31b.jpg

 

Het leuke van deze helm vind ik dat Tobias hem niet alleen bij het fietsen op kan maar ook tijdens het skiën en bijvoorbeeld tijdens het paardrijden (waar Tobias al heel lang om vraagt). Scheelt weer een cap kopen en een helm huren tijdens de wintersport (vind ik toch altijd een beetje onhygiënisch).

img_0426

Toen we de helm binnen kregen zijn we hem meteen gaan uittesten! Hij past Tobias goed, al is hij nog iets te groot. Iets wat je kunt verhelpen door aan de draai ring te draaien waarmee je de omtrek kunt verstellen. De Nutcase helm heeft een unieke magnetische sluiting onder de kin, wat zorgt voor een groter gebruiksgemak en geen sluiting waar het velletje van de kin tussen kan komen. Ook wel fijn, gezien Tobias zijn helm zelf opzet en dat velletje er al eens tussen heeft gezeten…


img_0431

Tobias is erg blij met zijn helm. Helemaal omdat hij hem zelf uitgezocht heeft. Dit was trouwens nog best lastig, want er zijn namelijk ontzettend veel verschillende motieven waar je uit kunt kiezen. De helm die Tobias heeft gekozen is er een in maat S. Hij kan hier nog in groeien en kan er dus voorlopig mee vooruit. De helm kost € 74,95 en is o.a. verkrijgbaar via de website van Nutcase.

Dit artikel bevat een product welke ik heb ontvangen ter review.

 

Een gedachte over “Veilig fietsen met Nutcase

  1. Wij hebben ook een Nutcase-helm (en ik heb er ook over geschreven op mijn blog). Ik vind het erg belangrijk. Soms krijg ik het commentaar dat ik niet uit angst moet leven. Maar ik vind dit gewoon een ‘uit voorzorg’-actie. Want als kind val je nu eenmaal vaker van je fiets. Plus ik vind het zelf gewoon heel fijn. Ook als ze achterop bij haar vader op de fiets zit (inmiddels steeds minder vaak, omdat ze vanaf haar 3e heeft leren fietsen) wil ik dat ze de helm draagt. Mila heeft het ‘lieveheersbeestje’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *