Kids·Speelgoed

Het favoriete speelgoed van mijn kids

Speelgoed….Het ligt door het hele huis…. In de woonkamer, kasten, slaapkamers van de mannen (logisch) en soms vind ik een verdwaald stuk speelgoed in mijn bed…

Hoe dan ook, je ontkomt er bijna niet aan. Als je mama en/of papa bent, ligt er meestal een hoop speelgoed in huis. Nu probeer ik wel zoveel mogelijk op hun eigen kamers te leggen. Maar ik vind het toch ook wel erg gezellig als ze afentoe beneden spelen (al is dat “afentoe” op dit moment toch nog wel iets meer dan het afentoe boven spelen).

We hebben van alles liggen. Boeken, puzzels, spelletjes, Thomas de trein, Bob de Bouwer auto’s, Playmobil…. Maar het favoriete speelgoed van in elk geval mijn oudste zoon is zijn Lego.

Een paar jaar geleden kreeg hij zijn eerste Lego pakket en sindsdien zijn zowel hij als papa en mama verkocht. Na die eerste set volgden er al snel meer en toen besloten we een Lego tafel voor hem te maken. Een mooie grote tafel met genoeg opbergruimte waar hij al zijn Lego in en op kwijt kan.

Nu kregen wij van uitgeverij Meis & Maas het boek 365 dingen om te doen met Lego steentjes. Een superleuk boek vol met creatieve ideeën voor de meest leuke Lego creaties. Voorheen moesten Bas of ik de nieuwe Lego altijd in elkaar zetten voor Tobias, maar sinds een tijdje vind hij het zelf leuk om te maken. Hij vond dit boek dan ook heel interressant en koos de meest ingewikkeld uitziende dingen uit.

Lego speelgoed boeken kids spelen kinderen mama blog mamablog laviedemama.nl

Lego speelgoed boeken kids spelen kinderen mama blog mamablog laviedemama.nl

Lego speelgoed boeken kids spelen kinderen mama blog mamablog laviedemama.nl

Dit boek bevat voor iedere dag een nieuwe uitdaging: van LEGO projecten die slechts een paar minuten duren en waarbij je maar een handvol stenen nodig hebt tot inspirerende bouwwerken waar je uren mee zoet bent. De activiteiten stopwatch kun je gebruiken om het bouwen te timen of een race tegen de klok te doen. Ook kun je hem gebruiken om een van de creaties te kiezen, mocht je zelf niet kunnen kiezen.

Wij hebben de timer nog niet gebruikt omdat het bouwen voor Tobias al uitdagend genoeg is. Maar ik denk dat voor wat oudere kinderen een leuk spel element toe zal voegen!

De bouwwerken staan niet helemaal voorgekauwd. Het is de bedoeling dat je het na gaat maken zonder bouwtekening. Zelfs mama moest afentoe even goed kijken hoe we iets konden nabouwen. Maar dat zorgt wel voor een extra uitdaging en dat maakt dat het niet snel saai of te gemakkelijk zal worden.

Ik vind het een succes! Zijn jouw kinderen ook gek op bouwen met Lego? Dan moet je zeker even mijn Lego winactie bekijken! (Deze winactie loopt tot zondag 15 april).

liefs,-2-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *