Kids·Review·Speelgoed

Review: Play-doh spelen en leren

Mijn kinderen zijn gek op kleien. We hebben een enorme doos vol met klei, malletjes, vormpjes en allerlei klei sets. Ikzelf heb er geen geduld voor maar als mijn moeder er is, kunnen ze zo een uur zoet aan tafel zitten kleien met oma.

Nu ontvingen we van het persbureau een set van Play Doh. Play Doh heeft net een nieuwe serie uitgebracht. Namelijk de Spelen & Leren sets. Met de Spelen & Leren sets leren peuters vanaf 2 jaar al boetserend letters, cijfers, kleuren en vormen ontdekken. De attributen die gebruikt worden zijn speciaal ontwikkeld voor kleine handjes. En dat is ook goed voor de fijne motoriek!

Er zijn vier verschillende sets verkrijgbaar:

  • Kleuren & Vormen;
  • Letters & Taal;
  • Structuren & Gereedschap;
  • Cijfers & Tellen.

Die laatste mochten wij reviewen! Helemaal geen straf voor mijn kids!

IMG_9321

Op een dag dat zijn broertje op de crèche zat, mocht Tobias het pakketje openmaken en hij was blij verrast met wat erin zat. Hij wilde meteen ermee aan de slag!

De doos bevat o.a. 3 potjes klei, stempels en een Samen Spelen boekje waarin een uitgebreide uitleg staat. Je kan natuurlijk gewoon lekker stempelen, maar om het tellen onder de knie te krijgen, gebruik je de kaartjes met cijfers die bijgeleverd worden. Zo leren de kids op spelenderwijs tellen en cijfers herkennen.

IMG_9323.JPG

Ook zitten er diverse platen bij met afbeeldingen van bijvoorbeeld het strand of de zee. Zo kan je de gemaakte klei afdrukken op de juiste plaat leggen. Bijvoorbeeld de krab op het strand en de octopus in de zee.

IMG_8844

Tobias begon eerst met de kaartjes. Op elk kaartje staat een afbeelding en een cijfer. Het cijfer geeft aan hoeveel klei stempels je van die afbeelding moet maken. Nadat hij er daar aardig wat van had gemaakt, begon hij met het plaatsen van de dieren op de juiste plaat.

Hij heeft uiteindelijk bijna een uur zitten kleien. Ik kan dus wel zeggen dat dit een succes is! De sets zijn ideaal om als kadootje te geven tijdens Sinterklaas of kerst!

Mocht je nu ook enthousiast zijn geworden, je kunt de sets o.a. hier kopen!

liefs,-2-1

Dit betreft een gesponsord artikel.

2 gedachten over “Review: Play-doh spelen en leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *