Kids·Review·Speelgoed·Tip van de Sint

Tip van de Sint #5: Tiptoi Mijn grote Wereldatlas

Nog even en dan is het pakjesavond! We hebben al een hele tijd voorpret hier thuis, genieten van het Sinterklaasjournaal en alle cadeautjes zijn ook al binnen. Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeau? Dan heb ik vandaag weer een leuke tip van de Sint voor je! De Tiptoi Startersset Mijn grote wereldatlas!

Tiptoi wereldatlas ravensburger spellen speelgoed laviedemama.nl

Wij mochten deze mooie set uittesten en ik kan alvast verklappen dat we heel enthousiast zijn!

Wat is Tiptoi?

Tiptoi is een interactief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als je met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek.

Tiptoi Mijn grote wereldatlas

Hoe heet het kleinste continent? Waar leven de giftigste dieren ter wereld? Wie heeft de piramides gebouwd?

Met Tiptoi gaan kinderen op een reis rondom de wereld en leren de continenten, zeeën, landen en hoofdsteden kennen. Meer dan 1500 geluiden, teksten en liedjes geven weer hoe mensen over de hele wereld leven en spreken en welke bijzondere dieren er op de aarde voorkomen.

Tiptoi wereldatlas ravensburger spellen speelgoed laviedemama.nl

Lees ook: Tip van de Sint #4: Blokken van Biobuddi

Starten

Nadat we alles hadden uitgepakt, was aan mij de schone taak om de stift aan de praat te krijgen. Gelukkig spreekt de handleiding redelijk voor zich, al moest ik het wel even twee keer lezen. Nadat ik de batterijen in de stift had gedaan konden we gaan beginnen. Eerst even de meegeleverde ‘opstartkaart’ aantippen zodat de stift de juiste taal selecteert.

Daarna konden we aan de slag met het boek. Nadat we op het startersicoontje hadden getipt, kregen we de instructie om op het wereldbolletje te tippen. Deze wereldbol legt vervolgens uit hoe het boek en de stift werken en wat de verschillende icoontjes betekenen. Mijn kleuter vind dit niet heel interessant dus mama moest even goed opletten zodat één van ons in elk geval weet hoe het werkt.

Tiptoi wereldatlas ravensburger spellen speelgoed laviedemama.nl

En na de uitleg kunnen we dus echt gaan beginnen. Er wordt enthousiast getipt op de verschillende icoontjes en plaatjes. Wat een ontzettend leuk boek is dit! We zijn er lang zoet mee en ook zonder mama kan Tobias zich hier prima mee vermaken! Ik hou erg van speelgoed, maar als het dan ook nog leerzaam is, dan ben ik helemaal enthousiast!

Een echte aanrader dus dit!

Tiptoi kopen

Nu kregen wij de startersset Mijn grote wereldatlas, maar er zijn nog veel meer varianten. Zo heb je ook boeken, spellen en puzzels met de belangrijkste kennisthema’s voor kinderen van 4 – 10 jaar.

De Tiptoi Startersset Mijn eerste wereldatlas is o.a. hier verkrijgbaar en kost € 38,99.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *