Tips

Top 5 favoriete boeken voor tijdens de zomervakantie!

Ik ben echt gek op lezen. Vroeger, toen ik nog geen mama was en ik met Bas op vakantie ging, nam ik voor elke dag van de vakantie een boek mee. Heerlijk bij het zwembad liggen lezen, ’s avonds op het balkon of in bed lezen. Ik las met gemak een boek per dag uit.

Als we nu op vakantie gaan, met ons gezinnetje neem ik maximaal 3 boeken mee. Lezen doen we dan ook eigenlijk alleen ’s avonds als de kids op bed liggen. Dus een boek per dag red ik dan niet. Maar dat is helemaal niet erg, afgelopen vakantie waren we een weekje maar Mallorca en las ik 3 boeken uit. Heerlijk!

Sinds kort heb ik een e-reader, wat het helemaal makkelijk maakt om te lezen, want ik kan dat ding overal mee naartoe slepen en er zoveel boeken opzetten als ik wil! Zo fijn, om afentoe lekker te kunnen lezen, mezelf even helemaal te verliezen in een boek.

Ik wil vandaag 5 van mijn favoriete boeken met jullie delen! In willekeurige volgorde.

Suzanne Vermeer – Cruise

Cruise.jpg

Heleen en Frank zijn vijftien jaar getrouwd. Kinderen hebben ze nooit gekregen, hoewel Heleen dat graag had gewild. Als touroperator is Frank vaak van huis. Op een dag verrast hij zijn vrouw met een romantische cruise ter ere van hun trouwdag. De reis is geweldig, totdat Frank verdwijnt… Heleen is in alle staten, maar hij wordt niet gevonden. Gebroken keert ze terug naar Nederland. Na een paar moeilijke maanden neemt een kredietverstrekker contact met haar op. Heleen komt erachter dat Frank een dubbelleven leidde en een kant had die ze nooit had verwacht. Dan gaat bij haar de knop om en zet ze alles op alles om achter de waarheid te komen, iets wat haar niet in dank wordt afgenomen…

Esther Verhoef – De kraamhulp

9789041425805.jpg

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

Marion Pauw – Drift

1001004005971252

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee.

Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent. Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een drift-duik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water.

Astrid Holleeder – Judas

9200000068978371

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer. Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

Saskia Noort – Huidpijn

575a6db1305920_23140681

Iedereen heeft een duistere kant. Ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden. ‘Huidpijn’ is de gevoeligste thriller tot nu toe van Saskia Noort, auteur van de bestsellers ‘Terug naar de kust’, ‘De eetclub’, ‘Nieuwe buren’, ‘De verbouwing’, ‘Koorts’ en ‘Debet’. Linda de Mol zei over ‘Huidpijn’: ‘Het lukt Saskia Noort weer me tot vier uur wakker te houden.’ ‘Huidpijn’ is de meest rauwe, pijnlijke en schurende thriller van Saskia Noort tot nu toe. Ze weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Saskia Noort ontving in 2015 de GNM Meesterprijs voor haar gehele oeuvre.

Heb jij nog boekentips van boeken die ik deze zomer gelezen moet hebben? Ik ben heel benieuwd!

 

 

3 gedachten over “Top 5 favoriete boeken voor tijdens de zomervakantie!

  1. Judas heb ik al een tijd liggen. Ik kom nu niet echt aan lezen toe. Komt wel weer. Leuke opsomming van boeken. Klinkt leuk. Ik hou van de shopaholic serie. Leest makkelijk weg. Maar Isabel Allende is mijn favoriete schrijfster. Haar laatste boek moet ik nog lezen.

  2. Ik herken bijna al deze boeken. Alleen van Suzanne Vermeer lees ik niets, want die vind ik niet leuk. Esther Verhoefs kraamhulp is wel aardig, maar niet geweldig helaas.

  3. Ha, zo te zien hebben we dezelfde smaak. Ik vind de boeken van Suzanne Vermeer, Esther Verhoef en Saskia Noort ook heel leuk om te lezen. Vlot geschreven en leest makkelijk weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *